Notícies: LA VIA CATALANA CAP A LA INDEPENDÈNCIA ARRIBA ALS 250.000 INSCRITS

L’ANC presenta el cartell i el vídeo promocional de la gran cadena humana del proper Onze de Setembre

Extret de: via.assemblea.cat

250.000 persones ja s’han inscrit a la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) el proper Onze de Setembre, que passarà per 86 municipis del Principat i superarà els 400 quilòmetres. Ho han fet des que el passat 4 de juliol va obrir-se el formulari d’inscripcions a través de la web http://via.assemblea.cat per assegurar que tots els trams del recorregut estiguin plens de gent.

Així ho han anunciat la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i el membre del Secretariat Nacional, Ignasi Termes, en la roda de premsa feta aquest migdia al Museu d’Història de Catalunya. Forcadell ha recordat que la Via Catalana ha de desembocar en que es convoqui la consulta el més aviat possible “amb una pregunta clara. No podem esperar més”. La presidenta de l’Assemblea ha reiterat que l’ANC entén que “la sobirania resideix en el poble català i, per tant, no cal demanar permís” al govern espanyol.

A la roda de premsa s’ha presentat el cartell i el vídeo promocional, de diferent caire i complementaris. El cartell és contundent i potent visualment, perquè sigui fàcilment identificable i cridi l’atenció a aquells que no coneguin la Via catalana. D’altra banda, el vídeo, amb el que es pot transmetre amb més serenitat el missatge; és més tranquil ideixa clar el caràcter de reivindicació democràtica que implica a tots aquells catalans que vulguin un futur millor.

Termes ha detallat els punts en què fa falta més gent per inscriure’s, centrats especialment als trams interurbans del sud, com els que van de Tarragona a Vilafranca; i a alguns del nord. En canvi, des de Vilafranca fins a Malgrat de Mar –incloent Barcelona- la gran majoria de trams són plens. Són els que van del 312 al 518, el que suposa més de 100 quilòmetres seguits quasi complets. Termes ha mostrat la seva satisfacció per les dades d’inscripcions però ha deixat clar que encara queda molta feina a fer: “fins que no tinguem la Via catalana plena no ens aturarem”, ha dit.

El membre del Secretariat també ha explicat que la Via seguirà pel País Valencià i la Catalunya Nord de manera simbòlica, i que a les Illes hi ha convocada una concentració de suport el dia 10 de setembre. Pel que fa al pas del Principat al País Valencià, Termes ha avançat que Carles Santos i la família de Guillem Agulló seran els qui s’enllaçaran.

Termes també ha detallat les 32 cadenes humanes que es duran a terme arreu del món entre el 15 d’agost i l’11 de setembre amb l’objectiu d’internacionalitzar i fer visible la mobilització. A través de la pàgina web http://catalanassembly.org/via-catalana-internacional/ pot consultar-se la llista actualitzada. 

Anuncis
By Fènix Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s