Notícies: Mas emplaça per carta a Rajoy a negociar la celebració d’una consulta al poble català el més aviat possible

Extret de: http://324.cat

image

La carta del president de la Generalitat amb la petició formal de la consulta s’ha enviat aquest divendres al vespre amb destinació Palau de la Moncloa.

TV3 ha tingut accés a la carta en què el president Artur Mas planteja de nou textualement al president del govern espanyol Mariano Rajoy la necessitat d’abordar el diàleg i la negociació que permetin de forma pactada la celebració d’una consulta al poble català en el termini més breu possible amb els marcs legals que s’estableixin.

Artur Mas afegeix que entén que es donen les condicions favorables per plantejar la consulta: ampli suport ciutadà i parlamentari, voluntat de diàleg i existència de vies legals per fer-la.

A la carta, el president de la Generalitat diu ser conscient de la posició contrària a la consulta del president Mariano Rajoy, però afegeix que “de la mateixa manera que altres països, també de la Unió Europea, troben vies per solucionar democràticament i legalment aquest reptes i realitats, Espanya no hauria de ser una excepció en sentit contrari”.

En el transcurs de la carta Artur Mas li recorda que en l’última trobada ja li va plantejar la necessitat d’una resposta política a la demanda de democràcia del poble de Catalunya i que avui la hi reitera formalment.

Artur Mas acompanya la petició formal amb una exposició de motius en què destaca la voluntat d’autogovern del poble català al llarg dels segles. Una exposició que inicia amb el nou Estatut aprovat el 2005 pel Parlament de Catalunya primer, pel Congrés després i també en referèndum. Un Estatut que, segons Mas, la sentència del Tribunal Constitucional va diluir i en gran part anul·lar la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya.

En la carta Mas es refereix també a la negativa de Mariano Rajoy a qualsevol tipus de negociació d’un pacte fiscal, fet que, segons el president de la Generalitat, va evidenciar un cop més la incapacitat de l’estat de donar resposta a les demandes de Catalunya.

La situació de bloqueig i la multitudinària manifestació de l’11 de setembre el van portar, diu Mas, a convocar eleccions avançades. Unes eleccions que van donar, segons explica Artur Mas, a la carta, una majoria parlamentària a favor del dret a decidir i a una consulta democràtica, com ho manifesten diu dues resolucions aprovades pel Parlament.

Anuncis
By Fènix Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s