Agenda Independentista: Estiu

L’Estiu arriba. Arriba la calor i, per molts, les vacances. Però aquest Estiu és especial, i és que a tots aquells independentistes que volem fer-nos sentir arreu del món se’ns ha girat molta feina. El dia de la consulta s’apropa i cada dia es veu més clar que hi ha un nombre més gran de catalans que volen la independència ( 55,6% segons la CEO) i cada dia es veu més clar també la no-democràcia d’aquest estat opressor que és l’estat espanyol, que farà tots els possibles per impedir que ens puguem expressar lliurement.

És per això que diverses entitats han organitzat actes per aquest estiu per tal de poder fer-nos sentir arreu del món:

-El primer, que tindrà lloc aquest mateix  cap de setmana, i que ha estat organitzat per les entitats “ENLLAÇATS PER LA LLENGUA” i Som Països Catalans“, porta per nom PER SANT JOAN, ENLLAÇA’T PER LA LLENGUA:

Per Sant Joan, enllaça’t per la llengua!
Aquest any, per Sant Joan, rebem la flama que ens arriba des del cim del Canigó ENLLAÇATS PER LA LLENGUA.
Com la festa que enllaça tots els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l’Alguer
Per això animem a tothom a fer visibles els llaços, la llengua i l’alegria de reconèixer-nos i retrobar-nos enmig de la festa.
El meu país és aquell on quan dic Bon Dia, em responen Bon Dia!
Saludem doncs aquest nou cicle que cada any ens obre Sant Joan amb la Flama del Canigó (Vegeu el missatge 2013)
Celebrem la nostra llengua amb el Correllengua 2013 (Vegeu-ne la presentació)
Enfilem-nos als cims de les nostres muntanyes per plantar-hi les nostres ensenyes (Vegeu laCampanya SOM CIMS! de Som Països Catalans)
Sol·licitem als ajuntaments l’aprovació d’una moció per declarar Sant Joan Festa Nacional dels Països Catalans (Vegeu la campanya i la moció que es proposa)
Per Sant Joan, la flama del Canigó
i un llaç al balcó!

-El segon, que tindrà lloc no gaires dies després d’aquest, i que ha estat organitzat per Òmnium Cultural, és ni més ni menys que EL CONCERT PER LA LLIBERTAT, que tindrà lloc al Camp Nou el dissabte 28 de juny, i que compta amb un ampli repertori de grups i cantants independentistes:

El concert

El Concert per la Llibertat serà un gran esdeveniment de país, un clam de la societat civil per reclamar, a través del llenguatge universal de la música, el dret del poble català i de tots els pobles del món a poder decidir lliurement i democràtica el propi futur.

L’11 de setembre de 2012, més d’un milió de persones es van manifestar a Barcelona amb el desig de poder exercir la pròpia sobirania cap a l’estat propi. El Concert per la Llibertat vol ser una nova ocasió perquè la veu del poble sigui escoltada dins i fora de Catalunya, i un esdeveniment que contribueixi a implicar tothom en la construcció del futur col•lectiu del país.

VENDA D’ENTRADES

Aquest dilluns dia 17 a partir del migdia es van posar a la venda 30.000 noves entrades. D’aquestes, gairebé 20.000 són al Gol Sud, darrere d’on tindrà lloc l’espectacle, i tenen un preu reduït de 10 euros. Seran, doncs, entrades sense visibilitat de l’escenari. Hi haurà però pantalles gegants en aquesta zona perquè els assistents puguin seguir en directe i sense problemes les actuacions musicals i viure alhora l’ambient de l’estadi.
Els canals de compra seran els mateixos que durant el primer període que va durar 24 hores degut a l’alta demanda que hi va haver. A partir del dilluns, doncs, es poden comprar les entrades exclusivament a través d’internet i, preferentment, al web http://www.concertperlallibertat.cat.

Per a incidències tècniques contacteu amb el telèfon 935543502 o correu electrònicomnium@tresc.cat

HORARIS:

17.00 h – Inici de la fira d’entitats a l’exterior del Camp Nou
18.00 h – Obertura de portes del Camp Nou
20.00 h – Inici del Concert per la Llibertat
00.00 h – Hora prevista de finalització

Per a més informació contacteu amb info@concertperlallibertat.cat

Concert per la llibertat

-El tercer i últim esdeveniment, que potser és el més sonat de tots, és la Cadena Humana, també anomenada VIA CATALANA (via.assemblea.cat), que ha estat organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, tindrà lloc el proper 11 de setembre:

Amb la Marxa cap a la Independència i la manifestació del passat Onze de Setembre, els catalans vam evidenciar l’existència d’una majoria social favorable a la independència i vam empènyer a la classe política a fer les passes necessàries per a la consecució d’un Estat independent.

Aquest 11 de Setembre, cal convertir la Diada en l’avantsala de la independència. El món ha de tornar a mirar cap a Catalunya per a que vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans d’assolir la llibertat no més tard del 2014.  Ara és l’hora de la Via Catalana. Enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari dels catalans, esdevenir un nou Estat d’Europa.

Recorregut

El circuit de la Via Catalana recorre el litoral del Principat i discorre entre La Jonquera i Alcanar. Un traçat que ha estat escollit sota diferents criteris:

  • És la columna vertebral dels Països Catalans seguint l’antiga Via Augusta. Així la gent del País Valencià i la Catalunya Nord, tot i ser dia laborable, podran continuar el recorregut pel seu territori. Les Illes Balears podran realitzar actes en paral·lel de manera simultània.
  • Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda.
  • Arriba al gruix de la població i, especialment, a les zones on hi ha més gent a sumar i a implicar en el procés.
  • Garantim la mobilitat de vehicles que van a o vénen d’Europa, així no interferim en el seu dia a dia.
  • Segueix el recorregut d’exemples clars de la manca d’inversió de l’Estat espanyol en infraestructures a Catalunya com la N-340, la N-II i el corredor mediterrani ferroviari.

Antecedents

El 23 d’agost del 1989 , els ciutadans d’Estònia, Letònia i Lituània van fer la Via Bàltica enllaçant amb una cadena humana les seves tres capitals per a reivindicar les seves ànsies de llibertat. A la primavera següent ja eren països independents gràcies a la gran mobilització i a la repercussió internacional aconseguida.

Descarrega’t aquests materials:

Des de La Renaixença, fem públic que assistirem i donarem suport a tots aquests esdeveniments i a qualsevol altre que es presenti i que ens permeti expressar lliurament els nostres sentiments com a nació.

Visca Catalunya Lliure!

Fènix Català, cap de l’organització La Renaixença


Anuncis
By Fènix Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s