Notícia: El CNI vol expulsar Noureddine Ziani, el catalanitzador i modernitzador dels musulmans catalans

Extret de: http://www.nouscatalans.cat

 
 
Publiquem el text íntegre del Comunicat de la Fundació Nous Catalans i la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya que denuncia aquesta nova maniobra del CNI a Catalunya, ara dirigida a fer por a la immigració que s’interessa i s’implica en el procés sobiranista de Catalunya.

Què vol el CNI amb l’expulsió de Noureddine Ziani? Fer por a tots els immigrants que, poc a poc, es van aproximant al dret de decidir i al procés sobiranista de Catalunya? Escapçar d’arrel qualsevol procés de modernització de l’islam per tal de seguir estigmatitzant o criminalitzant tota la població musulmana?

En Noureddine Ziani, Director de l’Espai Catalanomarroquí de la Fundació Nous Catalans, va ser detingut el divendres 3 de maig per agents del CNI i de la Policia nacional espanyola. No tenia antecedents, de fet segueix sense tenir-ne però després de ser preguntat sobre la seva relació i col·laboració amb associacions que defensen la independència de Catalunya el van deixar en llibertat amb una notificació informant-lo que properament serà expulsat d’Espanya i conseqüentment de la Unió Europea i que no podrà tornar a entrar en 5 anys. Sense obrir cap procés judicial, sense tenir dret a defensar-se.

Però qui és en Noureddine Ziani? És el President de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC), una entitat que treballa per la plena integració dels musulmans a Catalunya i que busca un encaix de la  religió musulmana al país a partir dels valors que compartim com el respecte, la pau, la igualtat de gènere i és el principal opositor musulmà al salafisme i radicalisme al nostre país. No envà aquesta Setmana Santa passada va organitzar 90 conferències, amb presència d’unes 30.000 persones, realitzades per professors que explicaven la diferència entre la religió i la religiositat, i com aquesta es pot adaptar als valors europeus acollint-se a les seves costums. No envà també va rebre amenaces d’alguns dirigents musulmans extremistes després que l’imam de la mesquita de Terrassa fos acusat de predicar com s’havien de pegar a les dones sense deixar marques visuals.

Sobta doncs, que entre els motius de l’ordre d’expulsió de Ziani hi hagi ‘el foment del salafisme i radicalisme’. I que en canvi no expulsin a contrastats dirigents salafistes i radicals. O també que es tolerin trobades d’extremistes a diverses ciutats catalanes, on hi han passat entre d’altres en Mohammed Merah que fa pocs mesos va assassinar a diversos jueus, nens la majoria, a França i que posteriorment va morir fugint de la polícia.

És la primera vegada que a l’Estat Espanyol es dicta una ordre d’aquest tipus a una persona amb residència legal, i en destaca que no ha estat feta per la policia o un jutge; és una ordre donada directament pel Secretari d’Estat i Director del CNI. I es fa precisament a una setmana de l’inici d’un curs de formació per a imams i dirigents musulmans organitzat per Ziani i la UCCIC on durant dos mesos se’ls ensenyarà català, història de Catalunya i se’ls aproximarà a la realitat social i política del nostre país, amb voluntat manifesta de consolidació d’un islam europeu.

Demanem al CNI i a la seva cap política, la vicepresidenta del Govern espanyol Soraya Saenz de Santamaria, que s’anuli l’ordre d’expulsió i que en Noureddine Ziani es quedi a Catalunya. I els exigim que respectin d’una vegada per totes la democràcia i la voluntat majoritària del poble de Catalunya a decidir el seu propi futur col.lectiu sense amenaces, sense expulsar del país de forma il.legal a aquells dirigents de la immigració que es pronuncien a favor d’aquesta llibertat.

Anuncis
By Fènix Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s